2004/2005

27522 Levnedsmiddelproduktionssystemer (L)

Engelsk titel: 


Food Process Design (L)

Sprog:


Point (ECTS )

  7.5

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

F1B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, seminar, projektarbejde og hjemmeopgaver.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At sætte de studerende i stand til at dimensionere og planlægge levnedsmiddelproduktionsanlæg. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem ressourcer og produktion samt processers indflydelse på slutproduktkvaliteten.


Kursusindhold:

Anvendelse af viden om procesteknologi ved dimensioneringsberegninger og udnyttelse procesmodeller. Konkret arbejdes der med projektering af levnedsmiddelproduktions¬systemer, afdækning af væsentlige interaktioner mellem fremstillingsprocesser og produktegenskaber, industriens krav, projektering, hygiejniske specifikationer for procesudstyr, anvendelse af kvalitetsstyringsprincipper, logistik, arbejdsmiljø og økonomioverslag. Der er en række gæsteforelæsninger, og der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg.


Bemærkninger:

Kurset undervises på engelsk. Eksamensrapporter på dansk er velkomne. Kurset er obligatorisk for kødindustri- og mejerilinjerne.


Kursusansvarlig:

Sarah Louise Mason, 227, 058, (+45) 4525 2615  
Jørgen Risum, 227, 154, (+45) 4525 2962, jr@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Levnedsmiddel, produktion, kvalitet, økonomi
Sidst opdateret: 10. december, 2004