2004/2005

27520 Levnedsmiddelproduktionssystemer

Engelsk titel: 


Food Process Design

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

F1A og F1B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, seminar, projektarbejde og hjemmeopgaver.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At sætte de studerende i stand til at dimensionere og planlægge levnedsmiddelproduktionsanlæg. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem ressourcer og produktion samt processers indflydelse på slutproduktkvaliteten.


Kursusindhold:

Anvendelse af viden om procesteknologi (strømningsmekanik, masse- og varmeoverførsel og sammensætning af enhedsoperationer) ved beregninger, dimensionering og modellering af procesanlæg. Konkret arbejdes der med projektering af levnedsmiddelproduktionssystemer, afdækning af væsentlige interaktioner mellem fremstillingsprocesser og produktegenskaber, industriens krav, projektering, hygiejniske specifikationer for procesudstyr, anvendelse af kvalitetsstyringsprincipper, logistik og arbejdsmiljø. Der er en række gæsteforelæsninger, og der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg.


Bemærkninger:

Kurset undervises på engelsk. Eksamensrapporter på dansk er velkomne. Kurset er obligatorisk for kødindustri- og mejerilinjerne.


Kursusansvarlig:

Sarah Louise Mason, 227, 058, (+45) 4525 2615  
Jørgen Risum, 227, 154, (+45) 4525 2962, jr@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Levnedsmiddel, produktion, kvalitet, enhedsoperation
Sidst opdateret: 29. april, 2004