At sætte de studerende i stand til at dimensionere og planlægge levnedsmiddelproduktionsanlæg. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem ressourcer og produktion samt processers indflydelse på slutproduktkvaliteten.
Kursusindhold:
Anvendelse af viden om procesteknologi (strømningsmekanik, masse- og varmeoverførsel og sammensætning af enhedsoperationer) ved beregninger, dimensionering og modellering af procesanlæg. Konkret arbejdes der med projektering af levnedsmiddelproduktionssystemer, afdækning af væsentlige interaktioner mellem fremstillingsprocesser og produktegenskaber, industriens krav, projektering, hygiejniske specifikationer for procesudstyr, anvendelse af kvalitetsstyringsprincipper, logistik og arbejdsmiljø. Der er en række gæsteforelæsninger, og der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg.
Bemærkninger:
Kurset undervises på engelsk. Eksamensrapporter på dansk er velkomne. Kurset er obligatorisk for kødindustri- og mejerilinjerne.