Forelæsninger, cases, øvelser og projekt(er). Eksempler på produktionslinier bruges som cases, der laves to tællende individuelle tests undervejs i kurset. Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar).
Aftales med læreren
ingen eksamen i den ordinære eksamensperiode
Evalueringsform:
Bedømmelsesform:
Pointspærring:
Faglige forudsætninger:
Overordnede kursusmål:
Målet er at sætte de studerende i stand til at: forstå basal opbygning af fødevareprocesanlæg samt at forstå betydningen af de ændringer, der foregår i fødevarer under fremstilling. Yderligere er det målet at skabe overblik over levnedsmiddelproduktioner (flow-sheet, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). At estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, få kendskab til aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer.
Kursusindhold:
I kurset behandles emner indenfor: Masse- og energibalancer, reologi, strømning af ikke-newtonske væsker, varmetransmission (ikke-stationær), drabs- og varmeresistenskurver, forbehandling af råvarer, blanding og formning, separering, koncentrering og kontinuerlig varmebehandling samt tørring, køling og frysning. Yderligere inkluderes aspekter af dimensionering og analyse af produktionsprocesser.
Bemærkninger:
Kurset henvender sig til kemi-, bioteknologi- såvel som maskiningeniørstuderende, der ønsker at tilegne sig viden om fødevarefremstilling.