At give de studerende en grundlæggende viden om levnedsmiddelbioteknologi. Herunder gøre dem fortrolige med hvilke metoder, der anvendes ved bioteknologisk modifikation af de råvarer og ingredienser, der indgår i levnedsmidler. De erhvervede kompetencer skal gøre at de studerende selv bliver innovative mht. at anvende bioteknologiske metoder til forbedring af levnedsmidlers kvalitet. Målet er at give de studerende de faglige kompetencer, der er nødvendige for at kunne vurdere kvalitet, sikkerhed og risiko ved anvendelse af bioteknologi på levnedsmidler.
Kursusindhold:
Bioteknologi eksemplificeret ved anvendelse på levnedsmiddelråvarerne: kød/fisk, mejeriprodukter, frugt/grønt, cerealier og ingredienser. Bioteknologi som redskab til udvikling af sundhedsfremmende og sikrere fødevarer, udvikling af bæredygtige produktionsmetoder, samt nye biomarkører. Mikrobiologiske og enzymbioteknologiske processer anvendt til fremstilling af levnedsmiddel-ingredienser. Evaluering af bioteknologisk fremstillede levnedsmidlers kvalitet og funktionalitet ved f.eks. måling af aroma og sensorik, instrumentel textur og reologi. Teknikker til udvikling af genetisk modificerede organismer (GMO). Etiske overvejelser, risikovurdering, functional foods og novel foods.
Bemærkninger:
Kurset er pointgivende for specialisering i fagområderne 'levnedsmiddelbioteknologi' og 'biokemi og ernæring'. Tilknyttede tilbud: 27505 og 27520.