2004/2005

27003 Eksperimentel Biovidenskab

Kun for studerende, der følger Bioteknologibachelorlinien. Teknologisk liniefag

Engelsk titel: 


Experimental Life Science

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende-
 


Skemaplacering:

Juni

Første gang 2005


 

Undervisningsform:

Laboratorieøvelser, forelæsninger og beregningsøvelser

Kursets varighed:

3-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:

Ønskelige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

Kurset har to formål: (i) at lære den studerende praktisk håndelag med mikrobiologisk laboratoriearbejde og bibringe viden og forståelse for laboratoriesikkerhed samt (ii) at perspektivere den studerendes teoretiske biovidenskablige viden gennem praktiske og teoretiske øvelser. De vigtigste faglige mål er, at den studerende, gennem forsøg og beregninger, får en kvalitativ såvel en kvantitativ forståelse for mikroorganismers molekylærbiologi og biokemi samt forstår de grundlæggende parametre i en bioteknologisk produktion så den studerende bliver i stand til at foretage simple bergninger af faktorer som væksthastighed, udbytte og masseballance.


Kursusindhold:

Kurset indeholder tre hovedelementer:
Biokemi: Biokemiske øvelser vil demonstrere lipiders, kulhydraters og proteiners kemi. Desuden vil de studerende blive introduceret til forskellige begreber inden for enzymkinetik.
Molekylærbiologi og tekniske enzymer: Gennem øvelser gennemgås forskellige principper for genoverførsel i naturen samt hvorledes gensplejsning foregår i et laboratorium. Desuden vil de studerende forsøge at isolere mikroorganismer, der producerer varmeresistente enzymer.
Fermentering og fluxanalyse: Gennem teoretiske og praktiske øvelser demonstreres fermenteringsbegreber som væksthastighed, udbytte og masseballance. Gennem en teoretisk øvelse indøves redskaber til beregning af fluxanalyse.


Kursusansvarlig:

Mogens Kilstrup, 301, 210, (+45) 4525 2528, mki@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Tilmelding:

I CampusNet

Nøgleord:

Biokemi, molekylærbiologi, enzymer, mikrobiologi, fermentering, fluxanalyse
Sidst opdateret: 21. februar, 2005