2004/2005

26378 Analyseteknik

Engelsk titel: 


Analytical Technique

Sprog:


Point (ECTS )

  7.5

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

F5A og F5B

 

Undervisningsform:

Klasseundervisning og øvelser

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Obligatoriske forudsætninger:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At lære de studerende chromatografi og spektroskopi, og at indøve apparaturbaserede levnedsmiddelrelevante kvantitative metoder.


Kursusindhold:

Gennemgang af udvalgte spektroskopiske metoder og beskrivelse af det tilsvarende apparatur (f.eks. UV/VIS, AA, IR, NMR, MS og kombinationer heraf med chromatografiske separationsmetoder). Flow Injection Analysis. Anvendelsen af de spektroskopiske metoder til så vel kvalitativ som kvantitiv analyse beskrives. Enzymatiske metoder. GC, HPLC, TLC. Metoderne indøves f.eks. ved bestemmelse af hovedstofgrupperne, protein, lipid, og kulhydrat; ligesom nogle specifikke grupper analyseres. Analyse af aske og vand.


Kursusansvarlig:

Jørgen Risum, 227, 154, (+45) 4525 2962, jr@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU
Sidst opdateret: 26. januar, 2005