2003/2004

42963 Økonomisk styring og logistik

Engelsk titel: 


Economic Management and Logistics for Engineers

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Kursus for diplomingeniørstuderende- Maskin
Kursus for civilingeniørstuderende-
 


Skemaplacering:

E3A

 

Undervisningsform:

Klasseundervisning, projektarbejde om gennemgående case, der beskriver beslutningsopgaver i en virksomhed, der pludselig bliver udsat for ny konkurrence og må reagere prompte med produkt og produktionsprocesudvikling.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

E3A 

Evalueringsform:

Hjælpemidler:

Bedømmelsesform:

Deltagerbegrænsning:

Maksimum:  28
 

Overordnede kursusmål:

At give deltagerne indsigt i udvalgte tekniske og økonomiske sammenhænge i produktionsvirksomhed og distributionsvirksomhed. Han/hun skal kunne deltage i problemformulering, opstillle mål, gennemføre teknisk-økonomisk beregning og vurdere den økonomiske konsekvens af aktiviteter indenfor virksomhedens udvikling af produkt- og produktionsteknik, produktionssystemer og logistiksystemer.


Kursusindhold:

Ingeniørens opgave i produktions- og distributionsvirksomhedens økonomistyring. Produktionsvirksomhedernes forretningsprocesser; Produktionsvirksomhedens forretningsprocesser til integration med leverandører, distribution og kunder - Logistik; Formulering og prioritering af en virksomheds mål i økonomiske forhold og ikke-kvantificerbare data; Fremskaffelse af grundlag for priser og planlægning af omkostninger ved produktion og distribution; Konsekvens af ændring i omkostningsstruktur ved ny teknologi; Estimering af økonomi i udviklingsprojekter, lokale og globael; Estimering af økonomi ved alternativ driftsbeslutninger; Integration mellem virksomheder med henblik på reduktion af livscyklusomkostninger; Informationsteknologiske værktøjer.

Case-opgaver med analyser og opstilling af projekter.


Bemærkninger:

Kurset henvender sig primært til diplomingeniørstuderende, som har fortrinsret. I det omfang der er ledig kapacitet, kan civilingeniørstuderende optages på kurset. Obligatorisk for Produktionslinien.


Kursusansvarlig:

Carl Christian Lassen, 358, 169, (+45) 4525 7624, ccl@ipl.dtu.dk  

Institut:

42 Institut for Produktion og Ledelse

Nøgleord:

Forandringsledelse, Justifiering, Projektspecifikation, Produkt- og procesudvikling
Sidst opdateret: 29. april, 2003