2003/2004

42845 Ingeniørpraktik for produktions- og plastlinien

Engelsk titel: 


Industrial Placement

Sprog:


Point (ECTS )

  30

Kursustype:   

Kursus for diplomingeniørstuderende- Maskin
 


Skemaplacering:


5. semester


 

Undervisningsform:

Arbejde i virksomhed

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Obligatoriske forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

Ingeniørpraktikken: At give den studerende forståelse for relationerne og samarbejdsformerne på en arbejdsplads, kendskab til metoder, maskiner og systemer under praktiske forhold og lejlighed til at løse ingeniørrelevante opgaver i en virksomhed.
Praktikforberedelse og -opfølgning: At forberede den studerende, fagligt, socialt og pædagogisk på ingeniørpraktikken og give den studerende mulighed for at bearbejde erfaringer og iagttagelser fra denne.


Kursusindhold:

Ingeniørpraktikken: Beskæftigelse i produktions-, drifts-, udviklingsafdelinger o.lign.
Arbejde af ingeniørmæssig karakter på drifts-, produktions- og planlægningskontorer etc. samt i konstruktionsafdelinger. Eventuelt delvist arbejde af håndværksmæssig karakter ved bearbejdning og montage i forbindelse med fremstilling og vedligeholdelsesarbejder samt i forsøgs- og kontrolafdelinger m.v.
Praktikforberedelse og -opfølgning: Orientering om overenskomster, arbejdsforhold, tillidsmandssystemet, arbejdsmiljø, ingeniørkvalifikationer, industriens udviklingstendenser og ingeniørforhold, organisation, virksomhedstyper, personlig udvikling og jobsøgning.
Praktiksted og praktikantens arbejde skal svare til den valgte linie (Skibs-, Konstruktion-, Plast-eller Produktionslinie.)
Alt vedrørende praktik, praktiksted, beskæftigelse, kontrakt mv. skal koordineres på forhånd med praktikvejlederen.


Bemærkninger:

Tilmelding skal ske på særlig blanket i starten af 4. semester. Betingelser for tilmelding er: På tilmeldingstidspunktet skal 1. og 2. halvår være bestået og højst kurser svarende til 10 point må mangle afslutning på 3. semester, og 42952 Produktionsstyring, logistik og statistik og 42931 Emne- og formkonstruktion skal på tilmeldingstidspunktet følges af henholdsvis Produktions- og Plaststuderende.


Kursusansvarlig:

Søren Bertelsen, (+45) 4525 6041  
Erik Ekholm Olsen, (+45) 4525 5655  

Institut:

42 Institut for Produktion og Ledelse

Nøgleord:

Ingeniørpraktik, Jobsøgning, Indenlandspraktik, Udenlandspraktik
Sidst opdateret: 28. april, 2003