2003/2004

27763 TEMA: Integreret produktudvikling i levnedsmiddelindustrien

Engelsk titel: 


TEMA: Integrated product development in the food industry

Sprog:


Point (ECTS )

  15

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende-
 


Skemaplacering:

F2

Kurset oprettes kun hvis der er et tilstrækkeligt ressourcegrundlag, herunder deltagende virksomheder. Tidsfrist for kursusudbud senest 1.11.


 

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

F2A 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:

Deltagerbegrænsning:

Minimum  6, Maksimum:  12
 

Overordnede kursusmål:

Kursets mål er at bibringe de studerende en god kompetence i den del af produktudviklingsprocessen, der handler om selve produktdesignet og den tilhørende teknologi, dvs. det arbejde som man typisk ville lave som produktudvikler i et forsøgslaboratorium (forsøgskøkken) i en levnedsmiddelindustri.


Kursusindhold:

Temaet gennemføres som gruppearbejde i hold à 2-3 studerende. Hver gruppe skal, delvis efter eget valg, arbejde med en konkret produktudviklingsopgave (et sammensat produkt, en færdigret eller lignende), hvor rammerne er specificeret. Opgaven går på at designe produktet, således at det opfylder de kvalitets- og holdbarhedsmæssige krav, som der stilles til produktet. Design værktøjer, receptudvikling, herunder ingrediensvalg, samt udvikling og valg af emballerings- og distributionsmetode udgør den faglige hovedvægt i temaet. Produktionsprocessen skal skitseres, og omkostningskalkulationer indgår. Opgaven løses teoretisk, understøttet af laboratorieeksperimenter.


Kursusansvarlig:

Jens Adler-Nissen, 227, 140, (+45) 4525 2629, jan@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Produktteknologi, produktdesign
Sidst opdateret: 5. september, 2003