At give en grundig teoretisk og praktisk indføring i nyere metoder til separation af biomolekyler, herunder makromolekyler af betydning i levnedsmiddelproduktion, samt isolering og karakterisering af subcellulære membranfraktioner.
Kursusindhold:
Teoretisk baggrund for separationsmetoder og detektionssystemer: Gaskromatografi, højtryksvæskekromatografi (HPLC og FPLC), tyndtlagskromatografi (TLC), kapillar-elektroforese, massespektrometri, en- og todimensional elektroforese, aminosyreanalyse og centrifugering. Prøveforberedelse. Der arbejdes med forskellige kromatografiske matricer. Optimering af parametre for separation af proteiner, peptider, lipider og membranfraktioner fra forskellige vævstyper. Metodernes anvendelighed vurderes i forhold til de biologiske materialers stabilitet.
Bemærkninger:
Studerende på Levnedsmiddeluddannelsen har fortrinsret. Kurset er åbent for andre studerende i den udstrækning, der er plads. Instruktion under øvelserne foregår også på dansk.