2003/2004

27722 Bioteknologisk mikrobiologi; gær og bakterier

Engelsk titel: 


Biotechnological Microbiology; Yeast and Bacteria

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

E1B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger og seminarer.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

E1B,   F1B 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At opnå et basalt kendskab til taxonomi, vækstfysiologi, genetik og molekylær biologi hos mikroorganismer, der er vigtige i levnedsmiddelsammenhæng blandt primært gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier.


Kursusindhold:

Omfatter en morfologisk, fysiologisk og taxonomisk beskrivelse af gær, skimmelsvampe og mælkesyrebakterier. Derudover genetik og molekylær biologi hos de eukaryote organismer, gær og skimmelsvampe samt mælkesyrebakterier.


Bemærkninger:

Studerende med interesse for mykologiske kurser omhandlende fx bioteknologi, taksonomi, fysiologi, metabolitter og økologi, anbefales at kigge på kursuskataloget for Øresund Mykologiskolen; http://www.bot.ku.dk/oms/


Kursusansvarlig:

Karin Hammer, 301, 212, (+45) 4525 2496, kha@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Molekylær biologi, Fysiologi, Gær, Mælkesyrebakterier
Sidst opdateret: 24. april, 2003