2002/2003

88707 Tekno-logos - teknologi i kontekst

Engelsk titel: 


Techno-logos - Technology in context

Sprog:


Point (ECTS )

  7.5

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende
 


Skemaplacering:


Efterår Efterår 2002


 

Undervisningsform:

De studerende forventes at være en aktiv del af undervisningen, ved at påtage sig mindre oplæg, der sammen med undervisernes oplæg vil danne basis for diskussioner og gruppearbejder.

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Overordnede kursusmål:

De studerende skal opnå solidt kendskab til menneskets forhold til teknologien, som det har udfoldet sig gennem historien, og hvorledes dette forhold kommer til udtryk i produkter, virkeligheds- og selvopfattelse. De studerende skal på baggrund heraf være i stand til at analysere menneske-teknologi relationer i bred forstand, samt at vurdere karakteren og kvaliteten af teknologiske produkter.


Kursusindhold:

Kurset fokuserer på relationen mellem menneske og teknologi på to niveauer. Dels i form af et kulturhistorisk perspektiv og dels et filosofisk perspektiv. Vægten vil især blive lagt på den tiltagende men delvist usynlige sammensmeltning liv og teknologi vi er vidner til i vor egen tid. I et kulturhistorisk perspektiv vil omdrejningspunktet være den gensidige påvirkning mellem naturen og teknologien, som den har udspillet sig i moderne tid. I den forbindelse vil der på kurset indgå analyseopgaver af manifestationer af denne overlejring. I et filosofisk perspektiv vil vi gennemgå betydningsfulde positioner indenfor teknologi-filosofien. Fokus vil være på overgangen fra teknologi og natur som metaforisk sammenstillede til deres konkrete sammensmeltning, som det sker i disse år med biologisk inspireret informations- og bio-teknologi.


Kursusansvarlig:

Se kursets hjemmeside  

Institut:

83 Studieforvaltningen

Kursushjemmeside:

http://www.it-c.dk/KursusBase/Kurser
Sidst opdateret: 17. marts, 2003