2002/2003

88705 IT-støttet samarbejde

Engelsk titel: 


Computer Supported Cooperative Work

Sprog:


Point (ECTS )

  7.5

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende
 


Skemaplacering:


Efterår Efterår 2002


 

Undervisningsform:

Forelæsninger, diskussioner, øvelser, opgaver

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Overordnede kursusmål:

Dette kursus giver de studerende et teoretisk grundlag for analyse af samarbejde og design af IT-baserede systemer som understøtter kommunikation, koordination, informationsdeling m.v. mellem brugere, som samarbejder.

Kurset vil lægge stor vægt på at give de studerende indblik i de raffinerede metoder, ved hjælp af hvilke samarbejdende aktører koordinerer deres aktiviteter, og i de problemer og muligheder, IT-støtte indebærer. Vægten vil ligge på at give en forståelse af samspillet mellem brugssituationen og teknologiens muligheder og begrænsninger.


Kursusindhold:

Kurset vil præsentere teorier og begrebsrammer for at forstå samarbejde, gennemgå analyser af forskellige empiriske studier af samarbejde, samt diskutere forskellige typer af samarbejdsteknologier som f.eks. workflow systemer, groupware-værktøjer eller fælles dokumenthåndtering.

Kurset vil blive baseret på en række centrale artikler om de emner, der gennemgås.

Du vil få et begrebsapparat til at gennemføre en analyse af de centrale aspekter af en samarbejdssituation og til at kunne diskutere hvilke former for IT-støtte det er relevant at overveje til denne situation. Desuden vil du lære at vurdere forskellige typer af samarbejdsteknologier i forhold til konkrete samarbejdsituationer.


Kursusansvarlig:

Se kursets hjemmeside  

Institut:

83 Studieforvaltningen

Kursushjemmeside:

http://www.it-c.dk/KursusBase/Kurser
Sidst opdateret: 17. marts, 2003