2002/2003

42646 Feltkursus i udviklingslande

Engelsk titel: 


Field Course in Developing Countries

Sprog:


Point (ECTS )

  7.5

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:


Kurset annonceres ca. 6 måneder før afholdelse. Varighed ca. 3 uger.


 

Undervisningsform:

Forelæsninger, gruppediskussioner og projektarbejde.

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Ønskelige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

- At give baggrundsviden om sociale, økonomiske, politiske og kulturelle faktorer af betydning for miljø og udvikling i udviklingslande.
- At give konkret viden om erfaringer og metoder inden for et konkret tema, f.eks. miljøregulering, renere teknologi, kapacitetsopbygning e.l. i det land, hvor feltkurset afholdes.
- Eventuelt bidrage til at uddybe specifikke problemer, som fastlægges ud fra de deltagende studerendes opgaveemner vedr. miljø og udvikling i forbindelse med et længerevarende feltophold.


Kursusindhold:

Kursets program fastlægges forud for hver afholdelse. Feltkurset gennemføres som et intensivt 3 ugers forløb på et udenlandsk værtsuniversitet. Udenlandske lærerkræfter bidrager sammen med danske lærere til forelæsninger, ekskursioner, gruppediskussioner og øvelser. De studerende forventes at præsentere problemer i deres eventuelle individuelle feltarbejde til diskussion i plenum. Dermed giver kurset også mulighed for udveklsing af erfaringer inden for gruppen af studerende, som aktuelt udfører feltarbejde i værtslandet.


Bemærkninger:

Udbydes som et samarbejde mellem Institut for Produktion og Ledelse og andre danske og udenlandske universiteter, aktuelt bl.a. i forbindelse med DUCED-IUA (Danish University Consortium on Environment and Development - Industry and Urban Areas).


Kursusansvarlig:

Arne Wangel, 424, 222, (+45) 4525 6011, aw@ipl.dtu.dk  
Michael Søgaard Jørgensen, 424, 109, (+45) 4525 6024, msj@ipl.dtu.dk  

Institut:

42 Institut for Produktion og Ledelse
Sidst opdateret: 17. marts, 2003