2002/2003

32230 Elforsyning

Engelsk titel: 


Power System Analysis

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

E2B og Juni

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, grupperegning eller hjemmeopgaver, kursusarbejde

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren,   E3A  3-ugers perioden afsluttes med evaluering af rapport fra kursusarbejde plus mundtlig eksamen/afløsningsopgave. 14 ugers perioden med 4 timers skriftlig prøve. Point for 14 ugers perioden kan kun opnås, hvis juni eksamen er bestået.

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At indføre i grundlæggende forhold omkring opbygning samt drifts- og fejlanalyser af elforsyningsnet fra kraftværk til forbruger.


Kursusindhold:

I 3-ugers perioden gennemarbejdes opstilling og håndtering af den matematiske beskrivelse af store netværk. Effekt-, spændings- og tabsforhold i simple radialnet og beregning af driftsforholdene i store, formaskede transmissionsnet gennemarbejdes. I løbet af kurset gennemføres et kursusarbejde i disse forhold.
I 14-ugers perioden bygges der videre på netbeskrivelsen fra den foregående periode. Data beregnet på grundlag af materialekonstanter og geometri gennemgåes. Grundlæggende sikkerheds- og beskyttelsesforanstaltninger gennemgåes og demonstreres i 10kV forsøgsanlæg. Beregning af kortslutninger og usymmetriske fejl under forskellige former for driftsjord indlæres. Aktiv deltagelse i grupperegning eller løsning af hjemmeopgaver hele kurset igennem er en væsentlig forudsætning for tilegnelse af det i forelæsningerne behandlede stof.


Bemærkninger:

Kurset gennemføres i den nye form første gang i juni 99 og efteråret 99. Studerende som ikke har været opmærksomme på at 3-ugers perioden også er inkluderet, bedes henvende sig til læreren med henblik på at aftale en alternativ periode.


Kursusansvarlig:

Jørgen Knøster Rasmussen, 325, 150, (+45) 4525 3534  

Institut:

31 Ørsted DTU

Nøgleord:

elforsyningsnet, effekttransport, fejlstrømme og -spændinger, sikkerhed og beskyttelse
Sidst opdateret: 17. marts, 2003