Klasseundervisning, kollokvier og gruppearbejde, samt laboratorieøvelser. Integreret forløb af teori og øvelser. I den sidste del af semestret arbejdes i grupper med en projektopgave. Denne afsluttes i 3-ugersperioden.
Kursets varighed:
13-uger
Evalueringsform:
Bedømmelsesform:
Obligatoriske forudsætninger:
Faglige forudsætninger:
Overordnede kursusmål:
At sætte den studerende i stand til på basis af videnskabelige artikler at udarbejde og følge en standard analyseforskrift (SOP) inden for det mikrobiologiske og biokemiske område. At give kendskab til basale mikrobiologiske og biokemiske metodikker og kunne relatere disse til biotekniske processer. At give kendskab til metodevalidering og god laboratoriepraksis (GXP).
Kursusindhold:
Mikrobiel fysiologi og metabolisme. Fermenteringskinetik- og teknologi. Enzymkinetik og -inhibering. Oprensning og karakterisering af proteiner. Immunologiske, kromatografiske og elektroforetiske metoder. Mikrobiologiske og enzymatiske assay. Metodevalidering og GXP. I kursets sidste del arbejder de studerende selvstændigt i grupper med et projekt på basis af videnskabelige artikler. Projektet afsluttes i 3-ugersperionen med en skriftlig rapport og en mundtlig fremlæggelse.
Bemærkninger:
Kurset indgår i den biotekniske gruppe af semivalgfri fag, som består af 27931 og 27961. Kurset henvender sig primært til diplomingeniørstuderende, som har fortrinsret. I det omfang der er ledig kapacitet, kan civilingeniørstuderende optages på kurset