Kurset oprettes kun hvis der er et tilstrækkeligt ressourcegrundlag, herunder deltagende virksomheder. Alternativt henvises til et TEMA-kursus: 27762. Tidsfrist for kursusudbud senest 1.11.
Kursets mål er at bibringe de studerende en god kompetence i den del af produktudviklingsprocessen, der handler om selve produktdesignet og den tilhørende teknologi, dvs. det arbejde som man typisk ville lave som produktudvikler i et forsøgslaboratorium (forsøgskøkken) i en levnedsmiddelindustri.
Kursusindhold:
Temaet gennemføres som gruppearbejde i hold à 2-3 studerende. Hver gruppe skal, delvis efter eget valg, arbejde med en konkret produktudviklingsopgave (et sammensat produkt, en færdigret eller lignende), hvor rammerne er specificeret. Opgaven går på at designe produktet, således at det opfylder de kvalitets- og holdbarhedsmæssige krav, som der stilles til produktet. Design værktøjer, receptudvikling, herunder ingrediensvalg, samt udvikling og valg af emballerings- og distributionsmetode udgør den faglige hovedvægt i temaet. Produktionsprocessen skal skitseres, og omkostningskalkulationer indgår. Opgaven løses teoretisk, understøttet af laboratorieeksperimenter.
Bemærkninger:
Alternativ til kursus 27762, dvs. kurset oprettes ikke, hvis 27762 oprettes.