2002/2003

27762 TEMA: Produktudvikling i levnedsmiddelindustrien

Engelsk titel: 


Product development in the Food Industry

Sprog:


Point (ECTS )

  25

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
 


Skemaplacering:


Forår Kurset oprettes kun hvis der er et tilstrækkeligt ressourcegrundlag, herunder deltagende virksomheder. Alternativt henvises til et TEMA- kursus: 27763. Tidsfrist for kursusudbud senest 1.11.


 

Undervisningsform:

Forelæsninger og projektarbejde

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Deltagerbegrænsning:

Minimum  6, Maksimum:  12
 

Overordnede kursusmål:

Kursets mål er at give de studerende et kendskab til produktudviklingens strategiske betydning for virksomheden, en forståelse for produktudviklingens tværdisciplinære karakter, et overblik over produktudviklingsprocessen samt kendskab til de enkelte produktudviklingsfasers aktiviteter og problemer. Derudover er formålet at opøve de studerende i at løse konkrete produktudviklingsopgaver i virksomheder på baggrund af relevant teori.


Kursusindhold:

Temaet gennemføres i samarbejde mellem BioCentrum-DTU (BIC) og IPL samt Center for Markedsovervågning -vurdering og -bearbejdning i fødevaresektoren (MAPP). Kurset indeholder et undervisningsforløb (svarende til 0,1 årsværk) samt et praktisk projektarbejde (svarende til 0,3 årsværk), hvor de studerende i grupper af to (evt. tre) gennemfører et produktudviklingsprojekt. Opgaven bliver stillet af en levnedsmiddelvirksomhed og støttet af et vejlederkorps fra BIC, IPL, MAPP og virksomhederne. Undervisningen er samlet i 3 perioder.
Periode 1: 3 dages undervisning i 1. uge af semesteret i:
Produktudvikling i levnedsmiddelindustrien
Præsentation af en produktudviklingsprocesmodel
Periode 2: 2 dages undervisning i:
Produktudviklingsprocessen
Teknologiske og markedsmæssige forhold
Periode 3: 1 dags undervisning i:
Præsentation af arbejde og resultater
Imellem første og anden periode præciserer de studerende deres projekt, opstiller målsætning og laver en plan for arbejdet. Efter anden periode arbejder gruppen selvstændigt med deres projekter. Der kan aftales vejledning af vejledningskorpset fra IPL, MAPP, DTU og virksomhederne.


Kursusansvarlig:

Jens Adler-Nissen, 227, 140, (+45) 4525 2629, jan@biocentrum.dtu.dk  
Charlotte Jacobsen, (+45) 4525 4525, cja@dfu.min.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Produktudvikling, levnedsmiddelindustri
Sidst opdateret: 17. marts, 2003