2002/2003

27723 Øvelser i molekylærbiologi og fysiologi hos gær og mælkesyrebakterier

Engelsk titel: 


Experimental Molecular Biology and Physiology in Yeast and Lactic Acid Bacteria

Sprog:


Point (ECTS )

  6

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

Januar

Udbydes ikke i januar 03. Studerende henvises til 27233.


 

Undervisningsform:

Øvelser i tre-ugers perioden

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Deltagerbegrænsning:

Maksimum:  20
 

Overordnede kursusmål:

At bibringe den studerende omfattende praktiske færdigheder i molekylærbiologisk, genetisk, og fysiologisk håndtering af de vigtige mikroorganismer i levnedsmiddelsammenhænge.


Kursusindhold:

Kursus omfatter molekylærbiologiske, genetiske og fysiologiske øvelser med mælkesyrebakterier og gær. Gærdelen er baseret på genetisk transformation af gær med karakterisering af det introducerede DNA. Til forståelsen af rekombinante mekanismer i højere eukaryote organismer vil klassiske genetiske metoder, DNA isolering, kromosom separering, restriktionsanalyse, Southern blotting og hybridisering samt PCR teknikker blive brugt til analysen af de transformerede stammer. Mælkesyrebakteriedelen omhandler sammenligning af mutageneseteknikker med og uden gensplejsning samt efterfølgende genetisk og biokemisk karakterisering af mutanter. Endvidere detektion af bakterier i levnedsmidler (youghurt) ved hjælp af PCR og dot-blot teknikker samt karakterisering af plasmidbårne egenskaber hos Lactococcus lactis ved vækst i mælk.


Kursusansvarlig:

Jure Piskur, 301, 222, (+45) 4525 2518, jp@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Molekylærbiologi, gær, mælkesyrebakterier
Sidst opdateret: 17. marts, 2003