2002/2003

27715 Kødprodukters forarbejdningsteknologi

Engelsk titel: 


Processing of Meat Products

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

F2A og F2B

Det kan være nødvendigt at møde på andre tidspunkter i tilfælde af ekskursioner eller pga. praktiske forhold omkring øvelser.


 

Undervisningsform:

Forelæsninger/selvstudie/øvelser/ekskursioner

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At give de studerende en grundlæggende viden om fremstilling af kødprodukter i relation til de funktionelle egenskaber af kød og ingredienser. Herunder at give en bred viden om de vigtigste teknologier som anvendes i kødindustrien.


Kursusindhold:

Beskrivelse af dansk industri i relation til kødprodukter og produkttyper. Funktionelle egenskaber af kød og kødproteiner samt indflydelse af indfrysning/optøning. Funktionelle egenskaber af hjælpestoffer og tilsætningsstoffer. Findelingsprocesser. Saltning af hele og opskårne kødstykker, marinering. Emulsionsprodukter. Restrukturerede produkter. Fermenterede produkter, mikrobiologiske og teknologiske aspekter, herunder lufttøring.


Bemærkninger:

Kurset er obligatorisk på kødindustrilinjen i levnedsmiddelkandidatuddannelsen.


Kursusansvarlig:

Hans-Jesper Seidel Nielsen, 221, 108, (+45) 4525 5513  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Kød, Saltning, Tørring, Fermentering, Processering
Sidst opdateret: 17. marts, 2003