2002/2003

27710 Levnedsmiddelproduktion

Engelsk titel: 


Food Production

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

E3B og E4B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, cases, øvelser og projekt(er). Eksempler på produktionslinier bruges som cases, afsluttes med en tællende spottest (multiple choice). Kurset afsluttes med et gruppearbejde (en case med projektrapport og fremlæggelse ved seminar)

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

Efter at have gennemført dette kursus skal de studerende være i stand til at : overskue en levnedsmiddelproduktion (flow-sheet, masse- og energibalancer, identifikation af enkelte operationer, deres virkning og formål). Kunne estimere virkninger ved brug af beregningsværktøjer, se sammenhænge i et produktionsforløb, vurdere aspekter af levnedsmiddelsikkerhed og -kvalitet, vurdere beregningsresultater og anvendelighed af forskellige operationer . De studerende skal sammen med kurset Levnedsmiddelteknologi (27711) kunne foretage beregninger, der er nødvendige ved procesvurderinger (konservering, holdbarhed, energiforbrug, dimensionering o. lign.).


Kursusindhold:

I kurset behandles emner indenfor : Masse- og energibalancer, strømning af gas og væske, varmetransmission, drabs- og varmeresistenskurver, forbehandling af råvarer, blanding og formning, separering, koncentrering, varmebehandling, tørring, køling og frysning.


Bemærkninger:

Kurset er obligatorisk for alle studerende på levnedsmiddeluddannelsen. Vægtningen mellem delelementerne i kursets karakter er: spottest: rapport fra gruppearbejde = 2:3.


Kursusansvarlig:

Jørgen Risum, 227, 154, (+45) 4525 2962, jr@biocentrum.dtu.dk  
Alan Friis, 227, 162, (+45) 4525 2613, af@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

levnedsmiddel, produktion, fabriksanlæg, enhedsoperationer
Sidst opdateret: 17. marts, 2003