2002/2003

27580 Hygiejnisk design af procesudstyr til fødevareproduktion

Engelsk titel: 


Hygienic design of processing equipment for the food industry

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

Januar

NB! Kursusstart 13.01.03


 

Undervisningsform:

Forelæsninger, seminarer, gruppeopgaver og øvelser

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Deltagerbegrænsning:

Maksimum:  20
 

Overordnede kursusmål:

At sætte deltagerne i stand til at kunne designe udstyr til produktion af fødevarer, der opfylder gældende standarder og retningslinier for opnåelse af et høj hygiejnisk stade.


Kursusindhold:

Kurset omhandler gennemgang af normer og retningslinier for udformning af procesudstyr og hensigtsmæssigt materialevalg, med henblik på god produktionshygiejne og optimale rengøringsforhold. Konkrete cases fra virksomheder vil blive brugt som udgangspunkt for en mere dybdegående forståelse af hvordan designet påvirker hygiejnen i produktionsanlæg.
Konkret vil der blive arbejdet med modifikation af udstyr med uhensigtsmæssigt design, test af hygiejne, strømningssimulering i procesudstyr, karakterisering af materialeoverflader og levetid af konstruktionsmaterialer samt interaktionen mellem materialer og biologisk tilsmudsning (biofilm), herunder betydningen af design af gode rengøringsprocedurer.


Bemærkninger:

Kurset henvender sig til både maskin-, bioteknologi-, kemi- og levnedsmiddelingeniør studerende med en interesse for design af procesudstyr til fødevaresektoren. Kurset er et samarbejde mellem BioCentrum-DTU og Institut for Produktion og Ledelse.


Kursusansvarlig:

Alan Friis, 227, 162, (+45) 4525 2613, af@biocentrum.dtu.dk  
Lisbeth Rischel Hilbert, 204, 008, (+45) 4525 2193, lrh@ipl.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

konstruktion, levnedsmidler, materialer, hygiejne, rengøring
Sidst opdateret: 17. marts, 2003