2002/2003

27520 Levnedsmiddelproduktionssystemer

Engelsk titel: 


Food Process Engineering

Sprog:


Point (ECTS )

  10

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

E1A og E1B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger, seminar, projektarbejde og hjemmeopgaver.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

Aftales med læreren 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At sætte de studerende i stand til at forstå opbygning af levnedsmiddelproduktionsanlæg. Specielt fokuseres der på forståelse af samspillet mellem ressourcer og produktion samt processers indflydelse på slutproduktkvaliteten.


Kursusindhold:

Anvendelse af viden om procesteknologi (strømningsmekanik, masse- og varmeoverførsel og sammensætning af enhedsoperationer) ved beregninger, dimensionering og modellering af procesanlæg. Projektering af levnedsmiddelproduktionssystemer. Generel hygiejne i og hygiejnisk design af levnedsmiddelprocesudstyr. Anvendelse af kvalitetsstyringsprincipper, logistik og arbejdsmiljø.
Der vil endvidere blive arrangeret virksomhedsbesøg.


Bemærkninger:

Kurset er obligatorisk for kødindustri- og mejerilinjerne. En del af undervisningen vil foregå på engelsk.


Kursusansvarlig:

Alan Friis, 227, 162, (+45) 4525 2613, af@biocentrum.dtu.dk  
Sarah Louise Mason, 227, 058, (+45) 4525 2615  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Levnedsmiddel, produktion, kvalitet, enhedsoperation
Sidst opdateret: 17. marts, 2003