2002/2003

27500 Levnedsmiddelbioteknologi

Engelsk titel: 


Food Biotechnology

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Levnedsmiddel
Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

F1B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger samt gruppearbejde over ét tema for hver gruppe. Udarbejdelse af rapporter/foredrag i grupper.

Kursets varighed:

13-uger

Eksamensplacering:

F1B,   E1B 

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At give de studerende den nødvendige basale viden til at vurdere kvalitetsmæssige problemstillinger i forbindelse med bioteknologisk produktion af levnedsmidler samt anvendelse af ingredienser fremstillet ved bioteknologiske processer.


Kursusindhold:

Levnedsmiddelkvalitet, levnedsmiddelmikrobiologi, fermenterede levnedsmidler, biokonservering, functional foods, genetisk modificerede organismer, levnedsmiddelingredienser fremstillet ved bioteknologiske processer.


Bemærkninger:

Kurset er pointgivende for specialisering i fagområderne 'levnedsmiddelbioteknologi' og 'biokemi og ernæring'. Tilknyttede tilbud: 27505 og 27520.


Kursusansvarlig:

Bente Wischmann, 227, 056, (+45) 4525 2774  

Institut:

27 BioCentrum-DTU

Nøgleord:

Levnedsmidler, Bioteknologi, Fermentering, Biokonservering, Functional Foods
Sidst opdateret: 17. marts, 2003