2002/2003

27033 Eksperimentel fermentingsteknologi

Engelsk titel: 


Experimental Fermentation Technology

Sprog:


Point (ECTS )

  6

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende-
 


Skemaplacering:


efter aftale med læreren Ugen mellem DTU's 3-ugers periode i januar og DTU's 13-ugers periode foråret samt DTU's 3-ugers periode i juni.


 

Undervisningsform:

Eksperimentelle øvelser og enkelte forelæsninger

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

At give de studerende en grundlæggende indæring i laboratorieteknikker der anvendes indenfor eksperimentel bioteknologi.


Kursusindhold:

I januar vil følgende teknikker blive introduceret: sterilteknik, opbevaring af mikrobielle stammer, propagering og podning af mikroorganismer, metoder til dyrkning af mikroorganismer, grundlæggende kemiske analyser (herunder udarbejdelse af standardkuver) ved anvendelse af spetrofotometer, HPLC og Cobas-Mira og de underliggende principper bag disse analysemetoder.

I juni vil følgende teknikker blive behandlet: Dyrkning af unicellulære og multicellulære mikroorganismer i fermentorer som både batch og kemostater. Praktisk arbejde med opsætning af bioreaktorer, inklusiv indlæring i instrumentering, monitorering og prøvetagning. Karakterisering af vækst og opstilling af massebalancer udfra eksperimentelle data. Fortolkning og diskussion af de opnåede data med henblik på at forstå mikroorganismernes fysiologi.


Bemærkninger:

Kurset sammenkører med kursus 27031 i 3-ugersperioden i juni. I januar gennemføres en grundlæggende indlæring i bioteknologisk laboratoriearbejde.


Kursusansvarlig:

Mhairi Workman, 223, 216, (+45) 4525 2695, mwo@biocentrum.dtu.dk  

Institut:

27 BioCentrum-DTU
Sidst opdateret: 17. marts, 2003