2002/2003

11912 Byplan og bydesign

Engelsk titel: 


Urban planning and design

Sprog:


Point (ECTS )

  12.5

Kursustype:   

Kursus for diplomingeniørstuderende- Bygning
 


Skemaplacering:

E5A og E5B og Januar

 

Undervisningsform:

Projektarbejde understøttet af forelæsninger, seminarer, ekskursioner, feltarbejde, små og store gruppeopgaver, mundtlige fremlæggelser

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Faglige forudsætninger:

Overordnede kursusmål:

De studerende skal have et elementært kendskab til de metoder, der er relevante ved planlægning af byer og bebyggelser, således at de ved semestrets slutning er i stand til at skitsere en løsning på en byplanopgave. De studerende skal lære at vurdere, hvilke problemer der er et givet sted, og hvilke løsninger der vil være hensigtsmæssige på stedet. De skal være i stand til at reflektere over sammenhængen mellem bebyggelsen, infrastrukturen og de mennsker, der bor i eller på anden måde bruger byen. På den måde bygger kurset op til de følgende kurser i by- og bygningsdesign.


Kursusindhold:

Planlægningsprocesser og -metoder på byniveau, mennesker og miljø, natur- og miljømæssige forhold, bygge- og planlovgivningen, byøkologi, byfornyelse, byomdannelse, boligtypernes udvikling, rumlige studier, dialogorienterede planlægningsprocesser, metoder og analysemodeller så som: registreringsmetoder og planlægningsanalyser herunder steds-, funktions-, erhvers- og trafikanalyser, landskabsanalyser, elementær planlægningsteori. Der lægges i undervisningen vægt på eksempler. Det forudsættes, at de studerende følger den "offentlige" gæsteforelæsningsrække med arkitekter m.fl.


Kursusansvarlig:

Morten Elle, 118, 245, (+45) 4525 1542, me@byg.dtu.dk  
Kirsten Christensen, 118, 265, (+45) 4525 5039, kic@byg.dtu.dk  
Dorthe Walther Brogaard  

Institut:

11 BYG.DTU

Nøgleord:

byplan, bydesign, byøkologi, planlægning
Sidst opdateret: 17. marts, 2003