2002/2003

11200 Bygningstegning (grundkursus)

Engelsk titel: 


Basic Graphics in Civil Engineering

Sprog:


Point (ECTS )

  5

Kursustype:   

Kursus for civilingeniørstuderende-
Kurset udbydes under Tompladsordningen


Skemaplacering:

E1B

 

Undervisningsform:

Forelæsninger og instruktioner, øvelser (tegnestue og databar)

Kursets varighed:

13-uger

Evalueringsform:

Bedømmelsesform:

Pointspærring:

Overordnede kursusmål:

At introducere deltagerne i de vigtigste grafiske værktøjer og metoder til løsning og kommunikation af ingeniørfaglige og byggetekniske problemer.
At kunne udarbejde bygningstegninger, der overholder standard og konventioner, og som indgår i et fælles tegningssystem.
At kunne håndtere komplekse rumlige problemstillinger.
At anvende IT og CAD værktøjer


Kursusindhold:

Afbildning: principper, typer, egenskaber. Herunder dobbelt retvinklet afbildning (2D arbejdstegninger), aksonometrisk afbildning (rumlige 3D modeller) samt perspektivisk afbildning.
Skitsering: skitseteknikker og -metoder til løsning af tekniske problemer i den tidlige, kreative fase i en konstruktionsopgave. Teknikker til håndtering af plane og krumme fladers sammenskæring. Konstruktion af sande størrelser (længde, vinkel etc.).
CAD: grundlæggende introduktion til AutoCAD. Herunder vigtigste funktioner og 2D primitiver, modelrummet og papirrummet (layouts), lagstruktur, blokke/objekter, opbygning af tegninger og udplotning.
Byggeteknisk tegning: konventioner og tegningsstandarder for fælles tegningssystemer. Aflæsning af tegningsmateriale (signaturer, fra 2D til 3D etc.). Ved hjælp af AutoCAD selv at udarbejde bygningstegninger i forskellige målestoksforhold, der er formelt korrekte og som indgår i optegningen af det afsluttende projekt i kursus 11001/Byggeri: projektering og udførelse 1.


Kursusansvarlig:

Flemming Vestergaard, 118, 104, (+45) 4525 1658, fv@byg.dtu.dk  

Institut:

11 BYG.DTU
Sidst opdateret: 17. marts, 2003